Online Kennis- en Expertisecentrum Een thuis voor iedereen (OKEC)

Welkom op het Online Kennis- en Expertisecentrum Een thuis voor iedereen en Wonen en zorg voor ouderen (OKEC). Hier vind je alle informatie over wet- en regelgeving, financiële regelingen, expertteams, handreikingen en praktijkvoorbeelden rondom de huisvesting van aandachtsgroepen en ouderen. Ook blijf je op de hoogte van de laatste activiteiten en ontwikkelingen. Zo ondersteunen we provincies, gemeenten, woningcorporaties, projectontwikkelaars en maatschappelijke organisaties bij de huisvesting van kwetsbare mensen.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Aandachtsgroepen en ouderen

Met de Nationale Woon- en Bouwagenda herneemt het Rijk de regie op de volkshuisvesting. Onder deze agenda hangen zes programma’s, waaronder het programma Een thuis voor iedereen voor aandachtsgroepen en het programma Wonen en zorg voor ouderen. Klik op de links om specifieke informatie per doelgroep te lezen.

Planning

Activiteiten

Congres: Thuis in de Wijk

Thuis in de Wijk is hét congres over de landelijke woonzorgopgave. In de plannen van ministers Helder en De Jonge staat uitbreiding van het aantal geschikte woningen voor ouderen en het realiseren van geclusterde woonvormen voor ouderen met een zorgvraag centraal. Het congres brengt bestuurders, beleidsmakers, uitvoerders en actieve bewoners samen op de opgave in wonen, welzijn en zorg.

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Congrescentrum 1931, 's-Hertogenbosch

Praktijkverhalen