Wet betaalbare huur

Het kabinet wil met de Wet betaalbare huur huren weer betaalbaar maken. De wet zorgt ervoor dat verhuurders een huur vragen die past bij de kwaliteit van de woning.

Zo regelt de wet dat het gemoderniseerde woningwaarderingsstelsel (WWS) geldt voor middenhuurwoningen tot en met 186 punten. Ook krijgen huurders met de wet betere huurbescherming. Nu moeten zij zelf een maximale huurprijs afdwingen bij hun verhuurder, maar niet alle huurders zijn daartoe in staat. Gemeenten kunnen straks ingrijpen als verhuurders te veel huur vragen. Door deze wet gaat de huur van 300.000 woningen op termijn met gemiddeld 190 euro omlaag.

De Eerste Kamer heeft op 25 juni 2024 ingestemd met de Wet betaalbare huur. De wet gaat vanaf 1 juli 2024 in. Huurders en verhuurders kunnen op www.ismijnhuurteduur.nl zien wat de wet voor hen betekent.

Activiteiten

Save the date: webinar voor investeerders en verhuurders over de Wet betaalbare huur

Bent u een investeerder of verhuurder? En bent u benieuwd wat de Wet betaalbare huur concreet voor u betekent? In dit webinar, georganiseerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, krijgt u antwoord op deze vraag. 

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Publicaties

Praktijkverhalen

Nieuws

Abonneren op nieuws over dit onderwerp Meer nieuws