Taskforce Versnelling Tijdelijk Huisvesting nu te vinden op Volkshuisvesting Nederland

Vanaf maandag 20 maart is de website van de Taskforce Versnelling Tijdelijke Huisvesting (www.realisatiehuisvesting.nl) verhuisd naar Volkshuisvesting Nederland. Via Versnellen Tijdelijke Huisvesting is alle informatie te vinden over de Taskforce, de ondersteuningsmogelijkheden, het aanmelden van projecten, versnellingsmogelijkheden en de Toolbox.

Alle informatie over het versnellen van tijdelijke huisvesting is gebundeld op de website van het Rijk. Het blijft mogelijk voor woningcorporaties en gemeenten om projecten aan te melden voor ondersteuning vanuit de Taskforce. Bestaande contactgegevens en e-mailadressen van de Taskforce veranderen niet.

Over de Taskforce

Eind mei 2022 stelde minister Hugo de Jonge de Taskforce Versnelling Tijdelijke Huisvesting aan. De Taskforce ondersteunt het Rijk, provincies, gemeenten, woningcorporaties en marktpartijen bij de versnelde realisatie van flex- en transformatiewoningen. Het kabinet heeft het doel om tot en met 2024 in totaal 37.500 flexwoningen te realiseren. De Taskforce helpt hiervoor bij zowel financiƫle, juridische en technische als procedurele knelpunten. Partijen die versneld woningen willen realiseren, kunnen hun project aanmelden en meer informatie vinden in de Toolbox.