Programma Betaalbaar wonen

Het programma Betaalbaar wonen zorgt ervoor dat meer mensen met lage inkomens en middeninkomens aanvaardbare woonlasten krijgen. Ook moet het voor deze groepen eenvoudiger worden om een kwalitatief goede woning te vinden die past bij hun woonbehoefte en levensfase. Minister de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening over het programma:

Veel mensen kunnen geen betaalbare woning vinden of hebben te hoge woonlasten. Dat raakt aan de bestaanszekerheid van mensen. Daarom moeten er meer betaalbare woningen worden gebouwd, in het sociale segment maar zeker ook in het middensegment. En daarom reguleren we de middenhuur en worden huurders en kopers straks beter beschermd.

Samen met gemeenten, maatschappelijke organisaties, woningcorporaties, verhuurders en andere belanghebbende organisaties worden maatregelen uitgewerkt om wonen weer betaalbaar te maken.

De uitvoering van het programma is maatwerk, want individuele posities op de woningmarkt lopen uiteen. Het maakt uit of iemand zijn hele leven al een woning bij een woningcorporatie huurt, voor het eerst een woning koopt, of al een koopwoning heeft afbetaald.

Publicaties

Praktijkvoorbeelden

Nieuws

Abonneren op nieuws over dit onderwerp Meer nieuws