Het Verplaatsbare Straatje in Den Bosch: zien is geloven

Speciaal voor de Dag van de Volkshuisvesting (20 november 2023) was het Verplaatsbare Straatje neergestreken in ontwikkelgebied de Tramkade in Den Bosch. In een week tijd hebben 850 bezoekers diverse flexwoningen van binnen en buiten bekeken. Tot het straatje weer opgepakt werd om naar een volgende bestemming te reizen.

De Dag van de Volkshuisvesting had de primeur van het Verplaatsbare Straatje. Dit was de eerste keer dat de modulaire en verplaatsbare woningen als straat te zien waren in het land. De intentie is om het straatje te blijven verplaatsen waarbij het thema, het doel en de leveranciers per straatje kan wisselen. Om de boodschap op steeds een andere locatie kenbaar te maken, zowel aan professionals als aan het grotere publiek. En die boodschap is: zien is geloven.

Positieve beeldvorming creëren

De bouw van modulaire en verplaatsbare woningen zit in de lift, maar niet iedereen heeft voldoende weet van de recente ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit. Mede ingegeven door het EIB-advies ‘Kleine groene woonlocaties, oktober 2022’ is daarom het idee ontstaan om een Verplaatsbaar Straatje te ontwikkelingen. Het Verplaatsbare Straatje heeft als doel de modulaire en verplaatsbare woningen beter op de kaart te zetten, bij te dragen aan positieve beeldvorming en het publiek en de professionals nog actiever te betrekken.

Straatje gemist?

Alles is vastgelegd in een timelapse. En de Verplaatsbare Straat duikt vast een keer ergens bij jou in de buurt op, zodat je zelf een blokje om kan.