14 maart Wooncongres Platform 31

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie De Eenhoorn in Amersfoort

Barchman Wuytierslaan 2, 3818 LH Amersfoort

Bij de komende, 11e editie van het Wooncongres van Platform31 en TU Delft staat de noodzaak om de aanpak van het enorme woningtekort te versnellen centraal. De minister in het nieuwe kabinet kan alle hulp gebruiken om de uitvoering te versnellen. Met elk van de deelnemers zoeken we het antwoord op de vraag: wat kun jij doen om de nieuwe minister en de vele woningzoekenden door deze wooncrisis te helpen?

De urgentie is helder: woningzoekenden die nu klem zitten binnen afzienbare tijd helpen. Jongeren en ouderen, mensen met weinig en met meer inkomen, met en zonder kinderen, individueel of collectief, in de stad en op het platteland. Bij het realiseren van de beoogde 100.000 nieuwe woningen per jaar doemen er onderweg tal van valkuilen op: goed om te weten hoe we die kunnen omzeilen. Naast nieuwbouw zijn er nog genoeg andere, creatieve, misschien zelfs onorthodoxe manieren om woonruimte te creëren. Bijvoorbeeld binnen de bestaande 8 miljoen woningen, op vergeten plekjes, met tijdelijke woningen et cetera. Deze en andere onderwerpen komen tijdens het congres uitgebreid aan bod.

Tijdens en na deelname aan het Wooncongres mag je uitkijken naar het volgende:

  • Nieuwe inzichten: in één dag ben je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van het wonen en de Nederlandse woningmarkt.
  • Professioneel netwerk: tijdens het congres kun je je netwerk buiten je eigen organisatie en sector uitbreiden en bestaande contacten verdiepen.
  • PE-punten: deelname aan dit congres levert 4 PE-punten op.

Aanmelden

Kijk voor meer informatie en aanmelding op de website van Platform31.