Toolkit utiliteitsbouw

Gemeenten en eigenaren en gebruikers van utiliteitsbouw vinden in deze toolkit Utiliteitsbouw materialen ter ondersteuning van de verduurzamingsopgave. Er zijn beeldmaterialen, subsidieprogramma’s, data, een kennis- en innovatieplatform en besparingstips te vinden.

Utiliteitsbouw staat voor gebouwen die in gebruik zijn van bedrijven en maatschappelijke instellingen. Deze gebouwen stoten een derde van de CO2-uitstoot in de gebouwde omgeving uit. Het streven is dat deze gebouwen in 2050 energiezuinig en fossielvrij zijn.

Beeldmateriaal beleid utiliteitsbouw

Eigenaren van utiliteitsbouw ervaren dat er veel op hen afkomt in het halen van de klimaatdoelen van 2030 en 2050. In dit beeldmateriaal is te zien hoe het overheidsbeleid over utiliteitsbouw eruitziet en welke ondersteuning er beschikbaar is.

Subsidies en programma’s utiliteitsbouw

Kennis- en innovatieplatform

Op het Kennis- en innovatieplatform verduurzaming maatschappelijk vastgoed (KIP MV) komen organisaties uit de sectoren zorg, sport, monumenten, musea, onderwijs en gemeenten samen. Ze wisselen kennis uit, delen goede voorbeelden en jagen innovaties aan.

Besparingstips voor utiliteitsbouw

Op de website Zet ook de knop om staat informatie voor bedrijven en organisaties om te verduurzamen, zoals praktische tips om op korte termijn energie te besparen.

Data utiliteitsbouw