Toolkit Doe-het-zelfisolatie

De urgentie om sneller woningen te verduurzamen is groter dan ooit. Maar niet iedereen kan of wil veel geld uitgeven aan het verduurzamen van de eigen woning. Doe-het-zelfisolatie kan een uitkomst bieden. Want als woningeigenaren relatief eenvoudige isolatiemaatregelen zelf uitvoeren, zijn zij gemiddeld 65% goedkoper uit. En lukt het toch om op korte termijn het energieverbruik omlaag te brengen. Gemeenten hebben binnen de Specifieke Uitkering Lokale Aanpak Isolatie (SpUk) verschillende mogelijkheden om doe-het-zelvers te ondersteunen. Op deze pagina zijn ook de campagnematerialen van de campagne Doe-Het-Zelf isolatie te vinden. 

Financiële en praktische hulp

Met de SpUk zet je als gemeente een eigen isolatieprogramma op voor koopwoningen, ook voor doe-het-zelvers. De SpUk is gericht op de kwetsbaarste woningeigenaren die in een slecht geïsoleerd huis wonen met energielabel D of lager. Je biedt woningeigenaren hiermee zowel financiële hulp als ontzorging met praktische ondersteuning. Het doel is dat er één of meer isolatiemaatregelen (eventueel in combinatie met ventilatiemaatregelen) worden genomen. Voor meer informatie en de voorwaarden ga je naar www.rvo.nl of kijk je het webinar.

Toolkit Doe-het-zelfisolatie

Met de toolkit Doe-het-zelfisolatie ondersteunt het ministerie gemeenten bij het opzetten van een doe-het-zelfaanpak binnen de SpUk. De toolkit wordt de komende tijd uitgebreid.

Toolkit

Aanvullende informatie voor doe-het-zelvers

Verbeterjehuis.nl

Alle informatie rondom het verduurzamen van je huis. Een speciale pagina over doe-het-zelfisolatie. Hier wordt ook doorverwezen naar Milieu Centraal waar hulp en kluswijzers voor doe-het-zelfklussen staan. Kijk op de verbeterjehuis.nl/zelf-je-huis-isoleren.

Doe het zelf. Doe het duurzaam! 

Hier vinden professionals en woningeigenaren informatie over het zelfstandig uitvoeren van kleine tot grote isolatieklussen