Programma Verduurzaming gebouwde omgeving

Voor iedereen moet een duurzame woning binnen handbereik komen. Dat is goed voor het klimaat, voorkomt een hoge energierekening en maakt ons minder afhankelijk van aardgas. Om dit te realiseren zet het kabinet in op het aanpakken van alle slecht geïsoleerde woningen en gebouwen voor 2030. Er is daarbij speciale aandacht voor mensen met een kleine portemonnee, door nieuwe financieringsmogelijkheden wordt het ook voor hen mogelijk om hun woning betaalbaar te kunnen isoleren.

Er wordt met name ingezet op het besparen van energie en betere isolatie. Doel is om 2,5 miljoen woningen te isoleren tot en met 2030. Vervolg hierop is de overstap van het klimaatonvriendelijke aardgas naar duurzame en schone energie met (hybride) warmtepompen en duurzame warmtenetten. Het kabinet wil 1 miljoen warmtepompen voor 2030 installeren. Daarnaast komt er een bijmengverplichting voor groen gas.

Dat gaat niet in één keer, maar stap voor stap en op momenten dat het logisch is en voor iedereen haalbaar.

Actielijnen

Het programma Verduurzaming gebouwde omgeving zet in op vijf actielijnen.

Activiteiten

Dag van de Volkshuisvesting

Op 20 november is de eerste editie van de Dag van de Volkshuisvesting in ‘s-Hertogenbosch. Op deze dag komen we samen rond de centrale thema’s woningbouw, duurzaamheid, betaalbaarheid en leefbaarheid.

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Den Bosch, Congrescentrum 1931

Praktijkverhalen

Publicaties

Nieuws

Abonneren op nieuws over dit onderwerp Meer nieuws