Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid

In een aantal gebieden in Nederlandse steden staan de leefbaarheid en veiligheid onder druk. Inwoners hebben hier te maken met een stapeling van problemen rondom onderwijs, armoede, gezondheid, wonen en veiligheid. Met het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid wordt deze problematiek in 20 stedelijke gebieden aangepakt.

De 20 stedelijke gebieden zijn: Amsterdam Zuidoost, Amsterdam Nieuw-West, Arnhem Oost, Breda Noord, Delft West, Dordrecht West, Den Haag Zuidwest, Eindhoven Woensel-Zuid, Groningen Noord, Heerlen Noord, Leeuwarden Oost, Lelystad Oost, Nieuwegein Centrale-As, Roosendaal Ring, Rotterdam Zuid, Schiedam Nieuwland-Oost, Tilburg Noordwest, Utrecht Overvecht, Vlaardingen Westwijk, Zaandam Oost.

Samen met bewoners, lokale maatschappelijke partners en gemeenten wordt in deze gebieden heel gericht gekeken wat een gebied nodig heeft. Vanuit het programma wordt gezorgd voor een samenhangende aanpak met een solide juridische basis.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de programma? Abonneer je op de nieuwsbrief van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid door een mail te sturen aan leefbaarheid@minbzk.nl.

Of volg het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid op LinkedIn

Actielijnen

Het programma zet in op de volgende lijnen.

Activiteiten

De Wet goed verhuurderschap in de praktijk

Let op: deze activiteit vindt op meerdere data en locaties plaats. Speciaal voor gemeenten organiseert Platform31 samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de VNG en de Huurcommissie op 27 februari, 19 maart en 26 maart 2024 regionale bijeenkomsten over de Wet goed verhuurderschap. Deze wet is sinds 1 juli 2023 van kracht. Dit levert nieuwe taken en mogelijkheden op voor gemeenten. Ook betekent de wet iets voor de samenwerking binnen de gemeente, maar ook met de Huurcommissie. Centraal staat de samenwerking met de Huurcommissie. Daarnaast kunnen gemeenten kennis en ervaring uitwisselen.

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie In de buurt van Zwolle

Publicaties

Aanbevolen links

Praktijkverhalen

Nieuws

Abonneren op nieuws over dit onderwerp Meer nieuws