Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid

In een aantal gebieden in Nederlandse steden staan de leefbaarheid en veiligheid onder druk. Inwoners hebben hier te maken met een stapeling van problemen rondom onderwijs, armoede, gezondheid, wonen en veiligheid. Met het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid wordt deze problematiek in 20 stedelijke gebieden aangepakt.

De 20 stedelijke gebieden zijn: Amsterdam Zuidoost, Amsterdam Nieuw-West, Arnhem Oost, Breda Noord, Delft West, Dordrecht West, Den Haag Zuidwest, Eindhoven Woensel-Zuid, Groningen Noord, Heerlen Noord, Leeuwarden Oost, Lelystad Oost, Nieuwegein Centrale-As, Roosendaal Ring, Rotterdam Zuid, Schiedam Nieuwland-Oost, Tilburg Noordwest, Utrecht Overvecht, Vlaardingen Westwijk, Zaandam Oost.

Samen met bewoners, lokale maatschappelijke partners en gemeenten wordt in deze gebieden heel gericht gekeken wat een gebied nodig heeft. Vanuit het programma wordt gezorgd voor een samenhangende aanpak met een solide juridische basis.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de programma? Abonneer je op de nieuwsbrief van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid door een mail te sturen aan leefbaarheid@minbzk.nl. Of volg het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid op LinkedIn

Actielijnen

Het programma zet in op de volgende lijnen.

Activiteiten

Meer bewegen, minder gezondheidsachterstanden in kwetsbare wijken

Hoe zorg je ervoor dat meer bewegen in kwetsbare wijken effectief bijdraagt aan de leefbaarheid en veiligheid? En hoe kunnen gebieden van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid ‘bewegen’ goed integreren in hun lokale uitvoeringsplan? In welke domeinen kun je dat doen, welke partners betrek je, en hoe doe je dat?

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Heerlen-Noord

Leerkring SPUK Kansrijke Wijk: actuele ontwikkelingen en innovatie in de aanpak van re-integratie

Op dinsdag 24 september organiseert WijkWijzer in nauwe samenwerking met Platform31 en Movisie de eerste leerkringbijeenkomst op het thema “re-integratie”. Van een meer theoretische blik op actuele ontwikkelingen en hervormingen binnen de participatiewet, via praktijkvoorbeelden, zoomen ze in op de consequenties op – en rol voor – de focusgebieden.

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Social Impact Factory | Aan de Gracht | Kromme Nieuwegracht 3, Utrecht

Online vragenuur ‘AandeBak’-garanties voor jongeren

Voor iedereen die bezig is met het ontwikkelen van baangaranties voor jongeren in de gebieden van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid organiseren we op 26 september van 16.00 tot 17.00 uur een online vragenuur.

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Publicaties

Aanbevolen links

Praktijkverhalen

Nieuws

Abonneren op nieuws over dit onderwerp Meer nieuws