MG-Circulaire 2020-02: parameters huurtoeslag, TRSHV en liberalisatiegrens 2021

Deze nieuwsbrief attendeert u op de verschijning van nieuwe MG-circulaires. Dit zijn circulaires van de Rijksoverheid voor gemeenten, woningcorporaties en andere partijen. Ze verschijnen een aantal keer per jaar en gaan over nieuwe wet- en regelgeving of nieuw beleid op het gebied van wonen. De circulaires bevatten ook uitvoeringsinformatie die nodig is om wet- en regelgeving op de juiste manier toe te passen.

MG-Circulaire 2020-02: parameters huurtoeslag, TRSHV en liberalisatiegrens 2021

Er is een nieuwe MG-circulaire verschenen. Deze tweede circulaire van 2020 gaat in op de volgende onderwerpen:

  • Drie wijzigingen die gevolgen hebben voor de berekening en/of uitbetaling van de huurtoeslag. Het gaat om de AOW-leeftijd, de verruiming van de indieningstermijn bijzondere situaties inkomen, medebewoner en vermogen en om verworven recht in de huurtoeslag. 
  • Parameters voor huurtoeslag op het gebied van inkomen en huur die gelden voor  2021.
  • Inkomensgrenzen huurtoeslag bij verschillende huurbedragen. Dit zijn de maximale inkomens waarbij bij verschillende huurniveaus nog huurtoeslag kan worden ontvangen.

Download de circulaire  via de website van Rijksoverheid. 

Inschrijven voor Nieuwsbrief Woningmarktbeleid kan nu!

Op www.woningmarktbeleid.nl vindt u actuele informatie voor professionals over wonen. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief, dan bent u iedere twee weken weer snel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op woonbeleid vanuit het ministerie van BZK. De nieuwsbrief bevat naast het laatste nieuws ook inspirerende verhalen van hoe beleid is toegepast in de praktijk. 

U kunt zich nu voor deze nieuwsbrief inschrijven via de inschrijfpagina.