Nieuwe aanvraagronde Stimuleringsregeling Flex- en Transformatiewoningen (SFT)

Vanaf dinsdag 2 april 2024 kunnen gemeenten opnieuw een aanvraag indienen voor de Stimuleringsregeling Flex- en Transformatiewoningen (SFT). De regeling is bedoeld voor gemeenten die in korte tijd meer sociale huurwoningen willen ontwikkelen en daarmee een bijdrage willen leveren aan het oplossen van het woningentekort. De SFT biedt financiële ondersteuning bij zowel het bouwen van flexwoningen als het transformeren van bestaande gebouwen in woningen. Gemeenten kunnen een aanvraag indienen tot en met woensdag 15 mei 2024. In totaal is er in deze tweede aanvraagronde een bedrag van €74 miljoen beschikbaar. Meer informatie over de regeling is gepubliceerd in de Staatscourant en staat op de website van RVO

De SFT is een meerjarige stimuleringsregeling. De regeling loopt van 2023 tot en met 2026. Drie keer per jaar kunnen gemeenten een aanvraag indienen. In totaal is er een bedrag van €282 miljoen beschikbaar. In maart worden de toekenningen uit de eerste aanvraagronde bekend gemaakt. De derde aanvraagronde zal naar verwachting in september 2024 worden opengesteld. 

Oproep 

De minister roept gemeenten op om met nieuwe plannen te blijven komen. Ook gemeenten met plannen in een lagere voorrangscategorie worden aangemoedigd hun plannen in te dienen. Het beschikbare budget biedt hiervoor voorlopig voldoende ruimte. 

Voorwaarden en beoordelingsproces 

Alle voorwaarden van de SFT zijn te vinden op de website van RVO. Hier staat ook meer informatie over het beoordelingsproces.