Werkbezoek minister De Jonge aan Leeuwarden Oost

Minister Hugo de Jonge bracht donderdag 11 januari een bezoek aan Leeuwarden Oost, één van de 20 gebieden dat deel uitmaakt van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid. Het langdurige (twintigjarige) programma heeft onder andere als doel de armoede van generatie op generatie te doorbreken. De Jonge sprak met bewoners, uitvoerders en partners. Het bezoek richtte zich op de pijler gezondheid. Leeuwarden Oost, de gemeente Leeuwarden en partners werken samen in Nieuw Oud Oost aan een betere leefomgeving. Preventie staat daarbij centraal.

Stichting De Friesland

De Jonge werd in het huidige Cambuurstadion ontvangen door burgemeester Sybrand Buma, Karin Smit van Cambuur Verbindt en coördinerend wethouder van Leeuwarden Oost, Nathalie Kramers. Tijdens de lunch vertelde Nynke van der Meulen namens de  Zorgverzekeraar De Friesland waarom zij zich als partner verbinden aan Leeuwarden Oost. Zo financieren zij via Stichting De Friesland initiatieven met veel aandacht voor preventie. Waaronder ‘Scoren voor Gezondheid’ en het ‘Gezinslab.’

In Leeuwarden Oost groeien veel kinderen op in armoede (in sommige wijken meer dan de helft van de kinderen) en zijn de zorgkosten twee keer zo hoog dan in andere wijken in Leeuwarden. Marloes Schreur, programmadirecteur Leeuwarden Oost, benadrukte dat de betrokkenheid van De Friesland van grote waarde is voor Leeuwarden Oost. “Ik zou graag zien dat meer grote zorgverzekeraars zich inzetten voor de preventie en verbetering van de gezondheid in andere gebieden van Nederland.”

Lees het volledige nieuwsbericht op de website van Leeuwarden Oost of lees het praktijkverhaal 'Bouwen voor gezondheid'