Ook huurders kunnen vanaf nu hun energielabelafschrift downloaden

Vanaf 16 augustus kunnen huurders hun energielabelafschrift downloaden op MijnOverheid. Bewoners van een eigen woning konden dit al. Met dit afschrift heeft een huurder meer inzicht in hoe energiezuinig een huurwoning is en hoe het warme water, de isolatie, verwarming en ventilatie geregeld zijn.

Naast de indicatie van de energierekening is deze informatie voor de huurder ook relevant omdat het energielabel meetelt in de huurpunten van het woningwaarderingsstelsel en dus de hoogte van de maximale huur mede bepaalt.

Eenvoudig zelf downloaden

Om het energielabelafschrift te downloaden heb je een DigiD nodig. Hiermee kun je inloggen op MijnOverheid. Door te klikken op ''Wonen'' en vervolgens op de tegel ''Energielabel'' kan het energielabelafschrift gedownload worden. Een verhuurder of verkoper is verplicht om een energielabel en het afschrift beschikbaar te stellen bij het huren of kopen van een woning. Gebeurt dit niet of ben je het afschrift kwijt, dan kunnen nu zowel eigenaren als huurders het energielabelafschrift te allen tijde eenvoudig downloaden op MijnOverheid, ook wanneer deze na het transactiemoment wijzigt.