Tweede aflevering van de podcast ‘De Tafel van Vijf’ met Hamit Karakus online

Wie zijn de vijf sleutelfiguren van de Landelijke Versnellingstafel die de 35 regionale woondeals helpen om te zetten naar de bouw van 900.000 nieuwe woningen in 2030? En wat gaan ze precies doen? In de podcastserie ‘De Tafel van Vijf’ van Volkshuisvesting Nederland maak je kennis met ze.

In aflevering 1 stelde voormalig Overijssels gedeputeerde Monique van Haaf zich voor. En in aflevering 2 maken we kennis met de tweede sleutelfiguur: Hamit Karakus. Hamit is een Nederlands bestuurder en politicus namens de PvdA. Na een carrière bij de politie en een functie als adjunct-directeur bij Atta Makelaars, was hij van 2006 tot 2014 wethouder voor ruimtelijke ordening en wonen in Rotterdam en van 2021 tot 2023 lid van de Eerste Kamer.

Werkervaring die hij allemaal in gaat zetten als lid van de Landelijke Versnellingstafel. Verder kom je te weten waar zijn eerste huis stond, wat hij van de woondeals vindt en ontdek je een onbekende kant van hem.

Luister hier de aflevering.