Kortere aanvraagtermijn Stimuleringsregeling ontmoetingsruimten in ouderenhuisvesting 2023

De Stimuleringsregeling ontmoetingsruimten in ouderenhuisvesting (SOO) 2023 wijzigt. De sluitingsdatum van de aanvraagtermijn voor deze regeling wordt vervroegd van vrijdag 29 december 2023 naar dinsdag 31 oktober 2023.  De sluitingsdatum wordt vervroegd om de beoordeling en verwerking van de aanvragen nog in dit jaar te kunnen laten plaatsvinden.

Steeds meer ouderen gaan in elkaars nabijheid wonen omdat de mobiliteit afneemt en omdat dit de mogelijkheid geeft om elkaar te ontmoeten. Dit wordt geclusterd wonen genoemd. Via de SOO kunnen initiatiefnemers van een geclusterde woonvorm voor ouderen een financiële vergoeding ontvangen voor de bouwkosten van een ontmoetingsruimte. Initiatieven die zich richten op bewoners met een zware zorgvraag kunnen ook een beroep doen op de regeling. Eerder gold dat maximaal 50% van de bewoners een zware zorgvraag mocht hebben.

De Stimuleringsregeling in ouderenhuisvesting is opgesteld door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), en wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Vergroot afbeelding
Ouderen spelen een spel in een ontmoetingsruimte.