Aedes sluit overeenkomst voor levering flexwoningen

Branchevereniging Aedes heeft met 36 bouwbedrijven een overeenkomst gesloten voor de levering van flexwoningen aan woningcorporaties. In totaal gaat het om 8.000 woningen. De Taskforce Versnelling Tijdelijke Huisvesting, ingesteld door minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, ondersteunt bij het inkooptraject.

Aedes selecteerde de 36 bouwbedrijven via een openbaar inkooptraject. De bouwbedrijven kunnen op korte termijn minimaal 8.000 flexwoningen leveren. De gezamenlijke inkoop zorgt voor een consistente kwaliteit, leveringszekerheid, korte doorlooptijden en lagere kosten van de woningen voor een tijdelijke locatie.

Ondersteuning en garantie Rijk

Woningcorporaties gaan de komende jaren fors meer flexwoningen plaatsen om woningzoekenden sneller aan een woning te helpen. De Taskforce ondersteunt bij het traject en het Rijk beperkt de risico’s voor corporaties via de financiële herplaatsingsgarantie. Die garantie helpt corporaties een woning op een tijdelijke locatie na 10 of 15 jaar te verplaatsen naar een tweede of derde locatie. Als dat niet lukt, dragen corporatie, Rijk en gemeente ieder een deel van het exploitatietekort. De bouwbedrijven die nu geselecteerd zijn voldoen aan de eisen voor de financiële herplaatsingsgarantie.