Hulp bij terugbetalen teveel ontvangen toeslagen

Vanaf 13 september 2022 vraagt de Dienst Toeslagen aan mensen met een betaalachterstand om de teveel ontvangen toeslagen terug te betalen. Door corona was deze terugvordering tijdelijk stopgezet. De terugvordering gebeurt geleidelijk om iedereen zo goed mogelijk te informeren en helpen.

In april van dit jaar hebben mensen die (alleen) een terugvordering uit 2020 of later nog niet hebben betaald, bericht van Toeslagen ontvangen. Nu zoekt Toeslagen ook contact met mensen die in de periode 1 januari 2017 tot maart 2022 teveel toeslag hebben ontvangen.

Hulp en ondersteuning

Verhuurders en andere professionals op woongebied kunnen vragen krijgen van huurders over het terugbetalen van huurtoeslag. De Dienst Toeslagen wil graag helpen door huurders van goede informatie te voorzien over hun terugbetaling en met het treffen van verschillende betalingsregelingen. Mensen kunnen hiervoor terecht op toeslagen.nl of bij de Belastingtelefoon op 0800-0543 (gratis).

Voor professionals die huurders helpen, is extra informatie beschikbaar op deze website.