Eerste koplopersbijeenkomst – programma Een thuis voor iedereen

Op donderdag 23 juni vond de eerste bijeenkomst plaats van de koplopers, uit het programma ‘Een thuis voor iedereen’. Den Haag, Groningen, Metropoolregio Amsterdam, Parkstad Limburg en Enschede vormen met elkaar de koplopers. Koplopers zijn gemeenten, corporaties, en anderen die zich beschikbaar hebben gesteld om vooruitlopend op bijvoorbeeld wetgeving nu al met diverse acties uit het programma aan de slag te gaan voor de huisvesting van aandachtsgroepen. Deze koplopers richten zich op hun eigen regio, maar lessen en oplossingen die zij gaandeweg ontwikkelen, kunnen ook voor andere regio’s en voor het programma bruikbaar zijn. De koplopers fungeren dus als voorlopers en leveren waardevolle feedback die in de praktijk toepasbaar is.

Tijdens de bijeenkomst hebben de koplopers uitgewisseld waar zij nu staan met het in beeld brengen van de regionale opgaven, waar zij tegenaan lopen en welke lessen en ervaringen zij met de andere regio’s kunnen delen. Vanuit het programma ‘Een thuis voor iedereen’ is de integrale ondersteuningsstructuur, met daarin het kennis- en innovatieprogramma van Platform31 en het Expertteam van RVO toegelicht. Vervolgens is al ingezoomd op de onderdelen en het proces om te komen tot een woonzorgvisie. 

De bijeenkomst is de eerste in een reeks bijeenkomsten, met als doel te komen tot integrale woonzorgvisies van de analyse naar de behoefte, regionale bestuurlijke samenwerking en de definitieve vaststelling.

Ook nu (al) aan de slag met uw woonzorgvisie?

Bent u een gemeente, corporatie of zorgaanbieder en gaat u aan de slag met uw woonzorgvisie?
Op de website van RVO vindt u een digitale instrumentenkoffer met handige instrumenten die goed toepasbaar. Bekijk hier de instrumentenkoffer.