Aandacht voor woningisolatie tijdens isolatiecampagne en Nationale Isolatieweken

Het stookseizoen is weer begonnen. Om mensen tijdens het stookseizoen bewust te maken van de mogelijkheden voor isolatie, start BZK maandag 27 september 2021 met de isolatiecampagne. Er zal op diverse online radiostations een radiospot over isolatie te horen zijn. Ook volgen er diverse video’s op sociale media en artikelen in VT Wonen.

Tegelijkertijd lopen de nationale isolatieweken van 27 september tot en met 10 oktober. Een initiatief vanuit diverse marktpartijen, zoals banken, isolatiebedrijven, bouwmarkten, het Klimaatverbond, HIER en Milieu Centraal.

Inspiratie over isolatie

Tijdens deze weken vinden allerlei acties en activiteiten rondom isolatie plaats en wordt het belang van goede isolatie als eerste stap naar energiezuinig en duurzaam wonen onder de aandacht gebracht. Consumenten kunnen zich online en op locatie laten inspireren over het nemen van isolatiemaatregelen, die goed zijn voor de portemonnee, het klimaat en wooncomfort. Voorbeelden van activiteiten die plaatsvinden zijn onder anderen: isolatiedemonstraties in een bouwmarkt of bij een leverancier, het live kunnen bijwonen van een isolatieklus uitgevoerd door een isolatiebedrijf of het op maat krijgen van een gratis isolatieadvies. Op de website van Nationale Isolatieweken vind je het volledige programma.

Verbeterjehuis.nl

Zowel tijdens de Nationale Isolatieweken als in de landelijke isolatiecampagne wordt doorverwezen naar het landelijk digitaal platform Verbeterjehuis.nl, waar eigenaar-bewoners informatie kunnen vinden over kosten en besparingen, de subsidies en een snelle check kunnen doen voor de isolatiemogelijkheden in hun woning.