13 maart Congres Thuis in de wijk: Van woonzorgvisie naar werk in uitvoering

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Congrescentrum 1931, Den Bosch

Oude Engelenseweg 1, 5222 AA Den Bosch

Voor het langer zelfstandig wonen van ouderen zijn nieuwe woon(zorg)concepten nodig. In de plannen van de overheid gaat het naast 170.000 zogeheten nultredenwoningen, om het toevoegen van 80.000 geclusterde woonvormen en 40.000 zorggeschikte woningen. Een grote opgave, die door nieuwbouw en aanpassing in de bestaande woningvoorraad vorm moet krijgen. Ook de inrichting van de buurt en voorzieningen in de nabijheid zijn van belang.

Gemeenten, bewoners, woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties, zorgkantoren en ontwikkelaars hebben de afgelopen jaren visies en plannen ontwikkeld voor deze opgave. Het is nu de hoogste tijd dat de daadwerkelijke realisatie van nieuwe woonvormen in de versnelling komt. We gaan van visie naar werk in uitvoering!

In deze 4de editie van Thuis in de Wijk ligt de focus op het realiseren van woonvormen in de praktijk. Het congres gaat in op de ingrediënten die nodig zijn om geclusterde woonvormen en zorggeschikte woningen te realiseren. Ook worden succes- en faalfactoren in beeld gebracht. Direct betrokkenen vertellen over de leerervaringen die zij hebben opgedaan.

Thuis in de wijk wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door ActiZ, Aedes, de ministeries van BZK en VWS en Zorgverzekeraars Nederland.