01 april Webinar Flexibele woonvormen dak- en thuislozen

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Het onder een dak krijgen van dak- en thuislozen blijft een hardnekkig vraagstuk. Extra inzet is nodig om het aantal daklozen terug te dringen. Je kunt niet alle daklozen over één kam scheren, maar of ze nu jong of oud zijn, kort of lang dakloos: het is voor vrijwel iedereen lastig om een geschikte nieuwe woonplek te vinden. Soms zijn flexibele woonvormen een goede (tijdelijke) oplossing, die kunnen zorgen voor doorstroom vanuit de opvang.

Flexibele woonvormen: welke instrumenten biedt het Rijk

Bijzondere doelgroepen aan onderdak helpen in een moeilijke woningmarkt. Dat is de uitdaging waar gemeenten en corporaties voor staan in het kader van de brede aanpak van dak- en thuisloosheid. In een serie van drie webinars besteden Aedes en VNG hier aandacht aan. 

Staatssecretaris Blokhuis helpt met extra geld, maar dat is niet alles. Om flexibele woonvormen te realiseren zijn vanuit het Rijk diverse instrumenten ontwikkeld. In dit tweede webinar nemen we u daarin mee. En we laten zien hoe een concrete businesscase gerealiseerd kan worden. Met medewerking van Leen van Dijke (één van de boegbeelden van het programma), het Planbureau voor de Leefomgeving en het Rijksvastgoedbedrijf.

Inhoud

In drie webinars willen Aedes en VNG gemeenten en corporaties op weg helpen bij het benutten van de mogelijkheden om flexibele woonvormen in te zetten. Op 1 maart was de eerste webinar, dat inzicht gaf in het belang van een goede monitor bij de aanpak. De laatste aflevering in deze reeks is op 20 mei.

Aanmelden

Aanmelden voor deze webinar kan via de website van VNG.