Projecten woningbouwimpuls

Met de Regeling Woningbouwimpuls stimuleert het kabinet de bouw van betaalbare woningen voor starters en mensen met een laag en middeninkomen. De woningbouwimpuls richt zich op het versneld ontwikkelen van grote woningbouwlocaties. De middelen worden in meerdere tranches uitgegeven.

Via de viewer is inzichtelijk aan welke projecten een bijdrage is toegekend. Per project is weergegeven hoeveel en wat voor type woningen gerealiseerd worden en binnen welke termijn.

Woningbouwimpuls

Teller staat nu op 0 woningen

Kaart

Tranches

Projectlocaties

In de eerste tranche is € 290 miljoen (exclusief BTW) toegekend aan 27 projecten in 21 gemeenten. Hiermee kunnen ruim 51 duizend woningen gerealiseerd worden, waarvan circa 65% binnen het betaalbare segment.

In de tweede tranche is € 226 mln. (exclusief BTW) toegekend aan 30 projecten in 28 gemeenten. Hiermee kunnen ruim 44 duizend woningen worden gerealiseerd, waarvan circa 67% binnen het betaalbare segment.

In de derde tranche is € 216 miljoen (exclusief BTW) toegekend aan 36 projecten in 33 gemeenten. Hiermee kunnen 44 duizend woningen worden gerealiseerd, waarvan 64% binnen het betaalbare segment.

Kijk voor meer informatie op de pagina Woningbouwimpuls of de website van RVO.

Overzicht aanvragen per tranche

In dit overzicht staan alle aanvragen per tranche, zowel de toegewezen projecten als de aanvragen die de commissie heeft afgewezen.