Persoonlijke verhalen van arbeidsmigranten centraal in informatiecampagne

Wie zijn toch die mensen uit Zuid- of Oost-Europa die zorgen dat de schappen in de winkels gevuld blijven? Die zorgen dat de groenten en het fruit geoogst worden en die in distributiecentra ervoor zorgen dat bestellingen bij webwinkels op het goede adres terecht komen?

De campagne ‘Arbeidsmigratie Werkt’ geeft hierop antwoord door persoonlijke verhalen te laten zien van mensen die tijdelijk naar Nederland komen om hier te werken. Ook ondernemers vertellen hun verhaal. De campagne is een samenwerking van verschillende overheden, uitzendbureaus, huisvesters en het Expertisecentrum Flexwonen die zich samen hard willen maken voor een betere uitgangspositie van arbeidsmigranten.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Arbeidsmigratie Werkt / Arbeidsmigratie Werkt
Dzintars en Lasma zijn arbeidsmigranten.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ondersteunt de campagne die doorloopt tot in 2022 om zo ook aandacht te vragen voor de woonsituatie van arbeidsmigranten. Hen helpen bij het vinden van goede, soms tijdelijke woonruimte is menselijk én wenselijk. Goed wonen is de basis om mee te draaien in de samenleving.

Kijk voor meer informatie op de website van Arbeidsmigratie werkt.